Tällä sivulla kerromme sinulle netissä pelattavan ruletin eli online-ruletin tärkeimmät säännöt. Ennen sääntöjen tuntemista ei ehkä kannata pelata rahasta. Opettele ensin muutama tärkeä seikka pelin kulusta ja tietysti ruletin säännöt. Tutustumalla näihin sääntöihin saat pelaamiseen paremman alun ja pelaaminen sujuu paljon rattoisammin – kenties jopa voitat enemmän rahaa.

Rulettiin on kehitetty erilaisia strategioita. Voittavaa strategiaa ei ole löydetty ja se onkin ruletissa mahdotonta. Ruletti perustuu tuuriin ja todennäköisyyksiin, joten pitkät tappioputket ovat pitkiä voittoputkia todennäköisempiä. Oikeaa pelistrategiaa ja pelikassan hallintaa käyttäen pelaaminen on kuitenkin nautinnollista ja jännittävää.

Erilaisia ruletin muotoja

Rulettimuotoja on oikeastaan olemassa kolme kappaletta: amerikkalainen ruletti, eurooppalainen ruletti ja ranskalainen ruletti. Näistä amerikkalaisessa ruletissa on käytössä myös luku tuplanolla, eli rulettipyörä eroaa numeroinniltaan kahdesta muusta. Amerikkalaisessa ruletissa pelaajan voiton todennäköisyys onkin siis hivenen pienempi, sillä tuplanolla ansiosta talon todennäköisyys on suurempi.

Panostaminen ruletissa

Aivan aluksi pelaaja valitsee panoksena. Kiinnitä huomiota panosrajoihin, jotka vaihtelevat pelipöydittäin. Pelaaja asettaa panoksensa pelipöydälle niin sanotulle panostusalueelle. Pelaaja veikkaa oikeaa numeroa, ja numeron lisäksi on mahdollista veikata myös väriä (punainen tai musta) tai numeroryhmää. Lue erilaisista panostusvaihtoehdoista alempaa tältä sivulta. Kun kaikki pelaajat ovat asettaneet panoksensa, peli käynnistyy ja rulettipyörä alkaa pyöriä. Kun pyörä pysähtyy, ruletin metallikuula pysähtyy jonkin numeron kohdalle.

Ruletissa on erilaisia panostusvaihtoehtoja, joista osa löytyy pelipöydän ulkokentältä. Nämä panostusvaihtoehdot aloittelijan olisi erittäin tärkeää osata, jotta todennäköisyyksien laskeminen helpottuu. Pelaaja voi esimerkiksi veikata yhtä aikaa useampaa numeroa. Tällaisia panostusvaihtoehtoja ovat esimerkiksi yksinkertainen panos, tupla ja tripla, jotka määrittävät sen, kuinka monelle numerolle pelaaja kerrallaan panostaa. Jos voitto osuu kohdalle, myös voittosumma kasvaa.

Yllä mainittujen panostusmuotojen lisäksi on mahdollistaa panostaa esimerkiksi joko ”isoja” tai ”pieniä”, eli lukuja 1–18 tai 19–36. Nolla(t) eivät ole mukana tässä panostusmuodossa. Lisäksi on mahdollista veikata esimerkiksi parillisia tai parittomia numeroita. Kerromme eri panostusmuodoista vielä tarkemmin tällä sivustolla. Erilaisten panostusmuotojen kertoimet vaihtelevat 2:n ja 36:n välillä.

Rulettipöydässä on yleensä käytössä minimi- ja maksimipanokset, jotka vaihtelevat pöydittäin. Joillain nettikasinoilla erilaisia panosvaihtoehtoja (pöytävaihtoehtoja) on useita erilaisia, ja isoilla panoksilla pelaaville high roller -pelaajille on omat pöytänsä.